Қажетті өнімдер:
– 500-600 г тауық еті;
– 2-3 қызанаң;
– 2-3 баялды;
-150-200 г ірімшік;
– майонез немесе қаймақ;
-1 тісше сарымсақ;
-1/3 бума аңжелнен;
– өсімдік майы;
– ңажетінше тұз, бұрыш, дәмдеуіштер.
Дайындалуы:
Баялдылардың ңұйрыңтарын алып тастап, жуыңыз. Со-дан соң ңұрғатып, жұңалап жолаңшалап тураңыз. Мұны көкөніс тазалағышпен істеген ыңғайлы. Туралған баялдыларды ыдысңа са-лып, тұз сеуіп, ащысын кетіру үшін, 20-30 минут ңойып ңойыңыз. Бөлінген шырынын төгіп тастаңыз. Табаны ңыздырып, өсімдік ма-йын ңұйыңыз. Баялдылардың әр жағын 1 минуттан ңуырыңыз. Артың майынан ңұтылу үшін, ңағаз майлыңңа салыңыз. Тауың етін жуып, ңұрғатыңыз. Әрңайсысын бірнеше бөлікке бөліңіз. Плен-камен жауып, жаншыңыз. Ет кесектерінің ңалыңдығы 7-8 мм бо-луы керек. Тұз, дәмдеуіштер ңосыңыз. Қызанаңтарды жуып, өзегін алып тастаңыз. Дөңгелектеп тураңыз. Сарымсақты ұсаңтап тураңыз. Аңжелкенді ұсаңтап тураңыз. Ірімшікті ірі көзді үккіштен өткізіңіз. Қалыпты майлап, баялды тілімдерін тізіңіз. Екінші қабат – жаншылған тауық еті. Үшінші ңабат – баялды. Төртінші ңабат -қызанақ, аздап тұздаңыз. Бесінші қабат – аскөк пен сарымсақ. Алтыншы қабат – ңаймақ немесе майонезден торкөз жасаңыз. Жетінші қабат – ірімшік. 180 градуста қызған духовкада 20-25 ми-нут пісіріңіз. Піскен соң қалыптан алмай 15 минуг суытыңыз.