Бұзау еті мен түлкішек
Қажетті өнімдер: 100 г түлкішек, 100 г саумалдық, тұз, 100 гақ құрғақ шарап, 250 г бұзау еті, 100 г кілегей (33%), 20 г зәйтүн майы
Дайындалуы: түлкішекті 3-4 минут қуырып алыңыз. Саумалдықты қосып, тағы 1-2 минут қуырыңыз. Шарапты құйып, 1,5-2 минут буға айналғанша бұқтырыңыз. Кілегей, тұз және дәмдеуіштер қосып, 1-2 минут бұқтырып, оттан түсіріңіз. Етті дайындауға кірісіңіз. Етті бойлай ұзына бойы тілім жасаңыз. Тұздап, бұрыштаңыз. Енді фарштаңыз. Тісшұқығышпен біріктіріп, артық соусынан арылыңыз. 2-3 минуттан екі бетін қуырып алыңыз.
Қуырып алған соң, 180°С температура-да піскенше (10-12 минут) ұстаңыз. Духов-кадан алып, екіге бөліңіз. Тәрелкеге салып, талғамыңызға қарай сәндеңіз.
саумалдық – шпинат
түлкішек (саңырауқұлақтың бір түрі) -лисичка

2 comments
Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Аймақты қорғаныс. Жеке қорғаныс.

Аймақты қорғаныс. Жеке қорғаныс. Қорғаныс аймағы — инженерлік құрылыстармен жабдықталған жергілікті жер ауданы.…

Балалар хирургиясының Қазақстанда және ТМД елдеріндегі даму тарихы. Ерекшеліктері. Деонтологиясы. Дәріс

«Хирургиялық аурулар» пәні «Балалар хирургия» модулі бойынша дәріс кешені №1 Дәріс. Тақырыбы:…

Іс-әрекет туралы жалпы түсінік

Адамның күнделікті өмірдегі жағдайы бұл оның белсенді әрекет үстіндегі жағдайы. Адам үнемі…

Сүзбе қосып пісірілген нан

Сүзбе қосып пісірілген нан Қажетті өнімдер: 400 г ұн, 4 ас қасық…