Бұзау еті мен түлкішек
Қажетті өнімдер: 100 г түлкішек, 100 г саумалдық, тұз, 100 гақ құрғақ шарап, 250 г бұзау еті, 100 г кілегей (33%), 20 г зәйтүн майы
Дайындалуы: түлкішекті 3-4 минут қуырып алыңыз. Саумалдықты қосып, тағы 1-2 минут қуырыңыз. Шарапты құйып, 1,5-2 минут буға айналғанша бұқтырыңыз. Кілегей, тұз және дәмдеуіштер қосып, 1-2 минут бұқтырып, оттан түсіріңіз. Етті дайындауға кірісіңіз. Етті бойлай ұзына бойы тілім жасаңыз. Тұздап, бұрыштаңыз. Енді фарштаңыз. Тісшұқығышпен біріктіріп, артық соусынан арылыңыз. 2-3 минуттан екі бетін қуырып алыңыз.
Қуырып алған соң, 180°С температура-да піскенше (10-12 минут) ұстаңыз. Духов-кадан алып, екіге бөліңіз. Тәрелкеге салып, талғамыңызға қарай сәндеңіз.
саумалдық – шпинат
түлкішек (саңырауқұлақтың бір түрі) -лисичка

3 comments
Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Кәсіпорындағы басқаруды ұйымдастыру

Кәсіпорындағы басқаруды ұйымдастыру  2.1. Басқарудың ұйымдық құрылымы  Кәсіпорындағы өндірісті басқару процесі басқару…

Сызықтық алгебраның элементтері

Мазмұны 1  Анықтауыштар……………………………………………………………………………………….3 1.1 Екінші және үшінші ретті анықтауыштар Қасиеттері…………………………….3 1.2 ретті анықтауыш…

Ең үлкен, ең кішкентай кітап

Ең үлкен, ең кішкентай кітап         «Кітап – арқалаған аманатын бір буынна екінші…

Туа біткен иммунитет

2-ШІ БӨЛІМ. ТУА БІТКЕН ИММУНИТЕТ  1-ші ТАРАУ. ТУА БІТКЕН ИММУНИТЕТТІҢ НЕГІЗГІ КОМПОНЕНТТЕРІ.…