ҚАНТ ДИАБЕТІНЕ
Жүйесіз және құнарсыз тамақтану, қатты күйзеліс, вирусты аурулар, асқазан-ішек жолдары қант диабетінің асқынуына жол береді. Халықтық медицинада қант диабетінің алдын алатын және оны емдеудің түрлі емдік рецептері бар. Мұны пайдаға асырмас бұрын, дәрігерден кеңес алу керектігі жайында ескертеміз.
Сұлы мен үрмебұршақ қайнатпасы
Кұрамы:
* 2 ас қасық сұлы ұнтағы
* 2 ас қасық үрмебұршақ
* і литр су
Дайындалуы:
Сұлы мен үрмебұршаққа қайнаған су құйып, 12-14 сағат қояды. Содан соң баяу отта 5-7 минут қайнатады да суытады. 2-з қабат дәкемен сүзеді.
Колдануы:
Мұны күніне з-4 рет з/4 стақаннан тамақтан ю-15 минут бұрын ішеді.
Емдік шөптер жиынтығы
Кұрамы:
2 ас қасық емдік бақбақғүл жапырағы
2 ас қасық итошаған
2 ас қасық жолжелкен жапырағы
2 ас қасық қалақай жапырағы
Дайындалуы:
Барлығын майдалап езіп, араластырады да 2 ас қасығына қайнаған су құяды. 2 сағат тұрған соң, суытып, 2-3 қабат дәкемен сүзеді.
Колдануы:
Мұны күніне 4 рет 1/2 стақаннан тамақтан 10-15 минут бұрын ішеді.
Түймедақ пен итмұрын
Кұрамы:
* і шай қасық қырықбуын шөбі
* і шай қасық түймедақ гүлі
* і шай қасық шайшөп
* 2 шай қасық итмұрын жемісі
* 2 шай қасық қаражидек бұтағы
* 250 мл. су
Дайындалуы:
Барлығын майдалап езіп, араластырады да үстіне қайнаған су құяды. 5-7 минут тұрған соң, суытып 2-з қабат дөкемен сүзеді.
Колдануы:
Тұнбаны күніне з-4 рет 1/4 стақаннан ішеді.
Қаражидек пен үрмебұршақтан
Кұрамы:
1 ас қасық сұлы қаражидек жапырағы 1 ас қасық жас қалақай жапырағы 1 ас қасық үрмебұршақ қабығы 1 ас қасық бақбаққұл тамыры 250 мл су.
Дайындалуы: Барлығын араластырып, езеді де 1 ас қасығына қайнаған су құйып, 12 сағат қояды
Қолдануы:
Мұны күні бойы бірнеше тамшыдан! жұтып тауысу қажет.