Қурамы:
-1 кг үндік филесі;
-100 г балықтың филесі;
– 200-300 г саумалдық;
-150-200 гірімшік;
-3 жұмыртқа;
– ақжелкен;
-2 стақан шарап;
– 2 тісше сарымсақ;
– май;
– қара бұрыш, тұз

Дайындалуы: саумалдықты жақсылап жуып, аздаған майға бұқтырып алыңыз. Талғамыңызға қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Жұмыртқаға ақжелкен, ірімшік, тұз бен бұрыш қосып, омлет пісіріңіз. Үндік етін тоқпақтап, тұз, бұрыш, сарымсақ жағыңыз. Еттің үстіне омлетті салып, оның бетіне саумалдықты қойыңыз. Саумалдықтың үстінен балықтың етін салыңыз. Етті орама етіп орап, жіппен байлап, қуырыңыз. Қуыру барысында айналдыра отырып, қызартып қуырыңыз. Қызарған соң 1 стақан шарап құйыңызда, бетін жауып, шарап буға айналғанша бұқтырыңыз. Содан соң ораманы аударып, тағы бір стақан шарап құйыңыз. Ас болсын!

226 comments
Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Этикалық идеялардың тарихи даму кезеңдері

Шындықты моральдық тұрғыдан сезіну тәжірибесін қорытқан философиялық білімнің ерекше саласы этика деп…

Ыстық желіммен жұмыс “Тәуелсіз елім тұғырым”

Тәуелсіз елім тұғырым Шығармашылық жұмыстың мақсаты: Шығармашылық жоба барысында өз бетімен шығармашылық…

Бақалшыққа салынған асшаян салаты

Қажетті өнімдер: – 16 тал бақалшыққа ұқсайтын макарон өнімі; – 150 г…

Білім беру мазмұнын жаңарту аясындағы ата-ананың рөлі, слайд