Сауда және банкет залдарының құрал-жабдықтарына келесі жиһаздар кіреді: кәдімгі үстелдер, банкетті және фуршетті үстелдер, креслолар, орындықтар, даяшыларға арналған қосалқы үстелдер, қосымша асханалық аспаптарды орналастыратын даяршыларға арналған қосалқы үстелдер, серванттар, жылжымалы ыдыс даярлайтын үстелдер, сыра мен суды салқындатуға арналған тоңазытқышты шкафтар.

Сауда және банкет залдары — тұтынушыға қызмет көрсетуге арналған бөлмелер. Кәсіпорын түріне, орын санына, қызмет көрсету формасына байланысты зал саны анықталынады.

Фуршет үстелі  – кәдімгі мейрамханалық үстелге қарағанда биігірек, 1000-1100 мм, ені  – 1200-1500 мм. Банкет үстелінің ұзындығы бір адамға 60-80 см есебінде анықталады.

Банкетті ұйымдастыру кезінде төртбұрышты немесе тіктөртбұрышты кәдімгі түскі үстелдер қолданылуы мүмкін. Банкет үстелінің ені – 1000-1200 мм.

Әдетте,  мейрамханаларда фуршет үстелдері шақырылған қонақтар тұрып тамақ ішетін кезде пайдаланылады. « Швед үстелін» әзірлеу үшін қолдануға болады.

 

You May Also Like

Мамандық бойынша жоба

Мамандық бойынша жоба Мен, Самигуллиев Жасулан, Тасымалдауды ұйымдастыру және көлік қозғалысын басқару…

AMBI жүйесінің ішкі жүйелік интерфейсі, курстық жұмыс

КУРСТЫҚ ЖҰМЫС КЖ. 5В070400.13.3.62.17 ТЖ  Пәні Компьютерлік жүйелердің интерфейсі Тақырыбы AMBI жүйесінің…

Ласковые ладони

Сочинение.              О, ласковые ладони твоих теплых рук! Однажды ,в кабинете литературы, мое…

Қаржылық менеджменттің мәні, қағидалары және түсінігі

. Қаржылық менджмент пәні түсінігі  Қаржы – бұл ақша қаражаттарының қорын құру…