Сауда және банкет залдарының құрал-жабдықтарына келесі жиһаздар кіреді: кәдімгі үстелдер, банкетті және фуршетті үстелдер, креслолар, орындықтар, даяшыларға арналған қосалқы үстелдер, қосымша асханалық аспаптарды орналастыратын даяршыларға арналған қосалқы үстелдер, серванттар, жылжымалы ыдыс даярлайтын үстелдер, сыра мен суды салқындатуға арналған тоңазытқышты шкафтар.

Сауда және банкет залдары — тұтынушыға қызмет көрсетуге арналған бөлмелер. Кәсіпорын түріне, орын санына, қызмет көрсету формасына байланысты зал саны анықталынады.

Фуршет үстелі  – кәдімгі мейрамханалық үстелге қарағанда биігірек, 1000-1100 мм, ені  – 1200-1500 мм. Банкет үстелінің ұзындығы бір адамға 60-80 см есебінде анықталады.

Банкетті ұйымдастыру кезінде төртбұрышты немесе тіктөртбұрышты кәдімгі түскі үстелдер қолданылуы мүмкін. Банкет үстелінің ені – 1000-1200 мм.

Әдетте,  мейрамханаларда фуршет үстелдері шақырылған қонақтар тұрып тамақ ішетін кезде пайдаланылады. « Швед үстелін» әзірлеу үшін қолдануға болады.

 

You May Also Like

Стандарттау бойынша халықаралық ұйым

Стандарттау бойынша халықаралық ұйым (ISO); Халықаралық стандарттау ұйымы (ИСО) – халықаралық стандарттарды…

Жылан шаққан кезде көрсетілетін алғашқы жедел жәрдем

Жоспары: Жыланның шағуы Патогенезі Клиникалық көріністері Оқиға орнында көрсетілетін алғашқы көмек Жыландар…

Мектеп жасына дейінгі балаларда ойын түрлерін қолдана білу

Өз білімін жетілдіру тақырыбының есебі:         «Мектеп жасына дейінгі балаларда ойын                       …

Қaзaқ публицистикaсының тapихы

Қaзaқ публицистикaсының тapихы сонaу ХІХ ғaсыpдың екінші жapтысынaн – Шоқaн, Ыбыpaй, Aбaй…