Қажетті өнімдер:
– 400 г картоп;
– 200 г маринадталған саңырауқұлақ;
– 200 г тұздалған қияр;
– 100 г салат пиязы;
– өсімдік майы;
– тұз.
Дайындалуы:
Картопты бітеудей тұзды суға пісіріп алыңыз. Суытып қойыңыз. Тұздалған қиярды дөңгелектеп тураңыз (қияр үлкен болса, дөңгелектерді тағы да екіге бөліңіз). Пиязды жартылай шеңберлеп тураңыз. Оны тағы екіге бөліңіз. Картопты тазалап, төртбұрыштап тураңыз. Салат ыдысына картоп, саңырауқұлақ, қияр, пиязды салыңыз. Өсімдік майын құйып, араластырыңыз. Аздап тұз салуға болады. Салат дайын.