Күнделікті көк шай ішудің 6 себебі

Көк шай – баламалы медицинаның кереметі. Бұл антиоксиданттар мен қоректік заттарға толы 7-ші ғасырдағы жапон-қытайлық шай. Бұл сіз күні бойы ішуге болатын кофеге дәмді әрі пайдалы балама. Флавоноидтардың 6000-нан астам түрі бар және катехиндер – ең көп таралған категориялардың бірі.

Сізге күн сайын көк шай ішудің бірнеше себептері берілген. Көк шайды күнделікті диетаға қосудың 6 артықшылығы:

1. Қабынуға қарсы әсер Ревматоидты артритпен ауыратын адамдарға көмектесе алатын қабынуға қарсы жұмсақ әсері бар. Катехин полифенолдарының көп мөлшеріне байланысты бұл шай күшті табиғи антиоксидант болып табылады.

2. Салмақ жоғалтуға ықпал етеді Семіздік – бұл біздің дәуіріміздің басты проблемаларының бірі. Көк  шай салмақ жоғалтуды қолдайтын өте жақсы одақтас. Ол дененің метаболизмін ынталандырады, оны шамамен 4% жылдамдатады. Бұл ағзадағы тотығу деңгейін жоғарылату арқылы майдың жағылуына көмектеседі, сондықтан біз калорияларды тезірек жаямыз. Сонымен қатар, оның құрамында 0 калория бар (егер қант болмаса), сонымен бірге суға хош иісті балама болып табылады.

3. Қартаюды баяулатыңыз Күніне бір кесе жасыл шай деменцияны тоқтатып, тіпті есте сақтау қабілетінің төмендеуіне жол бермейді. Бұл сусын құрамындағы полифенолдар мидың қартаю процесін тежейді және Паркинсон мен Альцгеймер сияқты нейродегенеративті бұзылыстарда потенциалды нейропротектор қызметін атқарады.

4. Холестерол және жүрек ауруы Бұл шай «жаман» холестерин деңгейін төмендету қабілетіне байланысты ерте инфаркт қаупін азайтады, егер ол бақылаудан шығып кетсе, өте зиянды болады. Холестериннің осы түрін төмендету инфаркт қаупін және басқа жүрек ауруларын төмендетуі мүмкін.

  1. Қант деңгейін бақылау

Көк шай қант диабетімен ауыратындарға да өте қолайлы. Оны ұзақ уақыт бойы жүйелі түрде пайдалану қандағы қант деңгейін қалыпты деңгейде ұстауға көмектеседі.

6. Дені сау, жарқын келбет Көк шай – бұл нарықтағы ең танымал ингредиенттердің бірі. Ол коллагенді көбейтетін және терінің жасушаларының өсуіне ықпал ететін В2 және Е дәрумендеріне толы, бұл терінің бос радикалды зақымдануын азайтады. Жеңіл, жарқын, серпімді тері, әрі қарай күн сәулесінен, ауаның ластануынан, түссізденуден немесе терең әжімдерден қорғайды.

You May Also Like

Металлургиялық өндірістегі шикізатты кешенді қолданудың проблемалары, дәріс жоспары

1 дәріс Металлургиялық өндірістегі шикізатты кешенді қолданудың проблемалары Дәрістің конспектісі: Шикізатты кешенді…

План ателье «Дом моды»

План ателье «Дом моды» Цель: открытие ателье по пошиву одежду в центре…

Қытай сорпасы

Қажетті өнімдер: 150 г көкөніс сор-пасы, 15 г пияз, 1 ақуыз, талғамыңызға…

Бюджеттен есеп айырысу есебі, дипломдық жұмыс

Жоспар: Кіріспе                                                                                                          Салық және салық салудың есебі 1.1 Салық туралы түсінік 1.2…