Майя тайпаларында ет жемес бұрын, аз уақытқа құмырсқаның илеуіне салып қояды екен. Құмырсқа илеуінде болатын қышқыл етті жұмсартатын көрінеді. Бастысы, көп ұстауға болмайды.
Еттің қаттылығына наразы болған адамдардан «Жас малдың етін алу керек еді!» деген сөзді көп естиміз. Жас малдың еті жұмсақ болатыны айдан анық, оған дау жоқ. Бірақ сатып алған етіңіз қатты болып шықса, не істеуге болады? Тіпті сатып алған етіңіз шикі күйінде әп-әдемі болғанмен, қуырғаннан кейін былғары сияқты қатып қалса, не істеуге бола-ды? Онда біз ұсынатын бірнеше қулыққа үйрететін тәсілдерге назар аударыңыз. Бұл кеңестер сізге қатты етті жұмсартып, түрін де жақсартып, сөлді етуге көмектеседі. Етті пісірер алдындағы көпшілікке белгілі тәсіл етті сылап, маринадтау.

Киви мен папая қосылған жеміс маринады
Қажетті өнімдер:
– 2 киви;
– 0,5 шай қасық тұз;
– ұнтақталған ақ бұрыш;
– аздаған құрғақ гүлшетен;
– сиыр етінің 6 стейкі.
Дайындалуы:
Кивидің қабығын аршып алыңыз. Ірі көзді үккіштен өткізіңіз. Тұз бен басқа дәмдеуіштерді қосыңыз. Осы маринадқа стейктерді 30 минутқа салып қойыңыз. Содан соң алып, қағаз майлықпен
ұрғатыңыз. Құрғақ табаға қуырыңыз. Жасыл паяменде дәл осылай істеңіз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Басты шалқан пияз

Басты шалқан пияз  Басты пияз. Пияздың ең көп тараған түрі — басты…

Иценко-Кушинга синдромы

Иценко-Кушинга синдромы. Иценко-Кушинг ауруы– нейроэндокринді аурулар ішіндегі ең ауыр түрінің бірі. Патогенез…

Қолданбалы өнер монеталар сериясы

Қолданбалы өнер монеталар сериясы   Қазақтың ұлттық аспаптарына арналған «Қолданбалы өнер» монеталар…

Ыстық және салқын сумен жабдықтау жүйесі, ғылыми жоба

«Ыстық және салқын сумен жабдықтау жүйесі» Өндірістік мекемелер технологиялық қажеттіліктеріне (технологиялық ортаны…