Қажетті өнімдер:
Злаваш, 100 г зәйтүн түйіршіктері, 200 г уылдырықты май, 1/2 ақжелкен, 200 г балық, ытылған ірімшік, 200 г тұздалған арқан балык,, 1/2 аскөк

Дайындалуы: лавашты жайып, балқытылған ірімшікті жағыңыз. Үстіне келесі лавашты жайыңыз. Оның үстіне жіңішке пластинкаларға туралған арқан балық пен дөңгелектеп туралған зәйтүн түйіршіктерін жайыңыз. Аскөкті жуып, кептіріп, жапырақтарын сабақтарынан ажыратыңыз. Жапырақтарын ұсақтап тураңыз. Үшінші лавашты жайып, бетіне уылдырықты майды жағып, ұсақтап туралған аскөкті себіңіз. Орама етіп ораңыз. Дайын ораманы пленкамен орап, тоңазытқышқа 2 сағатқа салып  қойыңыз. Дастарқанға алдын қалыңдығы 2-2,5 см турап ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Цвет и дети

  1. ВВЕДЕНИЕ 1 2. ОСНОВНАЯ ЧАСТЬ 2.1. Почему мир цветной? 2…

Қаржылық есеп ІІ пәнінен лекциялық кешені

1.Бірінші лекция тақырыбының атауы:Кәсіпорындарды біріктіру. Сатып алу әдісі  (3  ( IFRS) ХҚЕС)…

Қазақтың ұлттық ойындары

      Қазақтың ұлттық ойындары. Алтыбақан. Бұл – жас-тардың кешкілік бас қосып, ән…

C.Бақырғани кітаптарындағы дін, пайғамбарлар жайындағы ойлары

C.Бақырғани кітаптарындағы дін, пайғамбарлар жайындағы ойлары Сүлеймен Бақырғани (ХІІ ғ.) – ақын,…