Қажетті өнімдер:
– 2,5-3 стақан ұн;
– 2 ас қасық сарымай;
– 2 ас қасың қант;
– 0,5 шай қасын, тұз;
-1 стақан сүт;
-1,25 шай қасық құрғақ ашытқы;
-100 г балғын жидек (мүкжидек);
– 3-5 ас қасық қант;
– өсімдік майы немесе сарымай.

Дайындалуы:
Қамырға арналған өнімдерден қамыр илеңіз. 1,5 сағат қойып қойыңыз. Да-
йын болған қамырды екіге бөліңіз. Бір бөлігін тағы да екіге бөліңіз. Үлкен бөлігін жайыңыз. Оны сарымаймен немесе өсімдік майымен майланған дөңгелек қалыпқа төсеңіз. Сәл шетін шығарыңыз. Мүкжидекті салыңыз. Үстіне қант себіңіз. Қамырдың бір бөлігінен тіктөртбұрыш қамыр жайыңыз. Пышақпен тесіктер жасаңыз. Мүкжидектің үстіне салыңыз.
Қамырдың екінші бөлігінен шұжық жасап алып, дөңгелете салыңыз. 180 градуста 20-30 минут пісіріңіз. Жидектер пісіру барысында балғын қалпын сақтап қалады. Пісірмені дастарқанға салқындатып ұсыныңыз.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

You May Also Like

Патологиялық физиология пәнінен кешенді тест сұрақтары

Патологиялық физтология пәнінен кешенді тест сұрақтары                   ІІ нұсқа 1.Патологиялық физиология – А.Сау…

Ашу барда ақылға орын жоқ, өлең шумақтары

Ашу барда ақылға орын жоқ Ашу барда ақыл жоқ,саналы сөзім сөйлейд. Ашу-дұшпан,ақыл-дос,ашуға…

Бассүйек-мидың жабық жарақаты (мидың шайқалуы, мидың соғылуы, бассүйекішілік гематомалар)

 ЦРЗ (Республиканский центр развития здравоохранения МЗ РК) Версия: Архив – Аурулардың диагностикасы…

Тың игерудің пайдасы

Тың игерудің пайдасы. Тың игеру Қазақстанда ерекше қарқынмен жүргізілді; 1) Тың игеру жылдары…